Informació i inscripció curs

Jornada intensiva: Temps per Ser

El nostre costum habitual d’enllaçar una activitat rere l’altre o realitzar varies coses a la vegada , ens fa activar un i altre cop la modalitat fer, de la qual en som realment experts.
La modalitat “Fer” es defineix com un mètode de funcionament de la ment enfocat a la consecució d’objectius i això fa que el present tingui una importància mínima. Tot i que aquest sistema pot resultar valuós per resoldre algunes coses quotidianes, sovint acaba sent el modus operandi amb el que abordem tots els aspectes de la vida.
Aquesta forma de fer s’orienta cap a fora, es basa en l’acció constant i pot produir fàcilment dispersió, inquietud i ansietat. Acostuma a anar acompanyat d’un incessant diàleg intern, on la ment no pot descansar i tendeix a analitzar contínuament les diferencies entre com son les coses i com ens agradaria que fossin.
Perseguir un nou objectiu ens pot produir plaer durant uns mesos, però al poc temps necessitem un altre objectiu i comença de nou el cicle.
La modalitat “Ser”  es una manera d’estar en el mon que consisteix a desenvolupar l’art d’estar i d’habitar el present. No esta orientat a objectius i la seva fita resideix a ser conscient de l’experiència tal com es desenvolupa en el moment actual. Com que no existeixen expectatives determinades, la ment no analitza les discrepàncies d’aquestes amb la realitat.
El focus cognitiu de la modalitat ser consisteix en acceptar i permetre viure l’experiència del present, sense jutjar-la ni exercir cap pressió per a canviar-la.
Comporta parar i observar sense moure’s cap al següent moment immediatament, parant atenció cap allò que emergeix en nosaltres a nivell físic, emocional i cognitiu.
La practica de mindfulness ens ajuda a cultivar aquesta manera d’estar a la vida. Es a força de sumar moments  de presència com a poc a poc aconseguim mes connexió amb les coses que fem i les persones que ens acompanyen.

 

Què aprendràs:

  • A estar més present en les coses que fas.
  • Evitar els judicis sobre les accions que realitzes.
  • Connectar amb l’espaiositat que pots Ser.
  • Deixar descansar la ment i els pensaments incessants.
  • Desplegar la capacitat per acceptar i viure el present moment a moment.
  • Potenciar l’hemisferi dret del cervell.
  • Descobriràs com mantenir l’atenció

 

Dirigit a :

Aquest taller és per a qui vulgui dedicar-se un temps personal , qui vulgui deixar descansar la ment per unes hores i qui estigui disposada a viure el present.

Dirigit a les persones que tenen interès en el seu auto coneixement i que vulguin passar de llegir sobre el mindfulness a viure l’experiència del mindfulness.

 

Metodologia:

Jornada eminentment pràctica amb exercicis i dinàmiques variades que faciliten mantenir l’atenció centrada en el present.

La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament pràctic i en un ambient segur. Compartirem  l’experiència amb altres persones que, de la mateixa forma, desitgen créixer a nivell personal i volen aprofundir en el mindfulness.

 

Data: 25 de març de 10h a 14h

 

Inversió: 40€ ( si necessites beca o ajut econòmic fes-m’ho saber)

10 places limitades per ordre d’inscripció. Cal fer pagament previ. En cas de suspendre’s es retornarà íntegrament l’import.

Lloc: Inspira Ioga. C/ Muralla Sant Francesc 49 1er pis. Manresa

Imparteix:

Eva Vila i Safont. Fisioterapeuta.

Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya

Professora certificada de mindfulness per Respiravida Breathworks

Tècnica en prevenció de riscos laborals, especialitat ergonomi

Dates:

25 de Març de 10h a 14h

Lloc: Centre Inspira Ioga Manresa

per tenir accés als continguts privats