Autoregulació emocional en moments de crisis

L’autoregulació emocional és la capacitat d’identificar, entendre i gestionar les pròpies emocions de manera efectiva. Implica reconèixer els propis estats emocionals, i respondre-hi de manera adequada. Aquesta habilitat implica ser capaç de regular les emocions per mantenir un equilibri emocional i prendre decisions conscients i adaptatives. L’autoregulació emocional és fonamental per al benestar emocional i pot ajudar a reduir l’estrès, millorar les relacions interpersonals i prendre decisions més intel·ligents i equilibrades.

Aqui et deixo algunes estrategies útils practicades durant la sessió presencial i també algunes recomanacions per si tens interès en aprofundir i formar-te perquè la regulació sigui més perdurable i es pugui integrar més i millor.

REFUGI

Recordar o crear un lloc imaginari on poder-nos sentir en seguretat i protecció, al marge de qualsevol cosa que hagi passat o estigui passant. També és recomanable trobar un GEST CORPORAL que ajudi a reconfortar-nos ( mans al pit, ventre, cara, auto abraçada…)

SEQÜÈNCIA PER REDUIR L’ANSIETAT I LA TENSIÓ PSICO-EMOCIONAL

Girar el cos per reduir la rigidesa corporal

Espolsar / sacsejar la tensió i la rigidesa de les articulacions i el cos. Exhala, sospira amb la boca oberta

Eliminar: Arrossegar cap a l’exterior les tensions acumulades i l’energia negativa. De dins cap a fora i de dalt a baix. ( del cap fins els peus)Exhala, sospira amb la boca oberta

Cuidar/ Mimar : moviment d’acaronar-nos amb suavitat per aplicar amabilitat i autocura al nostre malestar

Respirar: Posar les mans en algun lloc del cos i anar a refugi durant algunes respiracions

Visualitza el vídeo aqui

LA DUTXA

Grupal. El recolzament social es molt important . Es pot fer en parelles o trios. 1 minut cada acció aproximadament.

L’atenció està on estan les mans dels companys. Actitud receptiva i respectuosa.

Aigua, ensabonar, aigua, expremer /escorrer, suavitzant, posar barnús.

EL GANXO DE COOK

El Ganxo de Cook : Es un exercici que ve de la bioenergética i ajuda a:

 • Relaxar el sistema nervios
 • Connecta circuits energètics
 •  Activa energia bloquejada
 •  Augmenta atenció i concentració
 •  Augmenta positivitat
 • Ajuda en moments de confusió i quan estem fora de control
 • Armonitza meridians d’acupuntura i les polaritats
 • Requilibra energeticament
 • Ajuda a distinguir el que serveix del que no_à claredat , hiperactivitat i dislexia

Respireu amb la llengua enganxada al paladar, per després exhalar amb la llengua cap avall. Inhalar pel nas i exhalar per la boca.

Descreuar els peus i recolzar-los a terra. Poseu en contacte les polpes dels dits de les dues mans i respireu de forma normal, pel nas.

IDEAL ABANS DE QUALSEVOL COSA IMPORTANT

AJUDA A RELAXAR-SE I A INTEGRAR MOMENTS DIFICILS

El Ganxo de Cook. Escolta i /o descarrega aqui

L’autoregulació emocional és clau per a la salut mental i el benestar personal. Aquí tens algunes estratègies pràctiques per aconseguir-ho:

 1. Mindfulness: Prestar atenció al moment present amb curiositat i sense judici ajuda a reconèixer i gestionar les emocions de manera més efectiva.
 2. Respiració conscient: Fer respiracions profundes i conscients pot ajudar a calmar les emocions intenses i a retornar a un estat de calma.
 3. Identificar emocions: Reconèixer i etiquetar les emocions que s’estan experimentant pot ajudar a entendre-les i gestionar-les millor.
 4. Pràctica regular d’exercici físic: L’exercici ajuda a alliberar endorfines i altres hormones que poden millorar l’estat d’ànim i ajudar a regular les emocions.
 5. Tècniques de relaxació: Com ara la meditació, la visualització o el relaxament muscular progressiu, poden ajudar a reduir l’estrès i a recuperar l’equilibri emocional.
 6. Gestió del temps: Organitzar-se i prioritzar les tasques pot ajudar a reduir l’estrès i a mantenir un estat emocional més equilibrat.
 7. Buscar suport social: Parlar amb amics, familiars o professionals de confiança pot ser molt útil per a processar emocions i rebre suport emocional.

Practicar aquestes estratègies regularment pot contribuir a millorar l’autoregulació emocional i a tenir una millor qualitat de vida.

Si vols compartir...

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?