Què passa en el cervell al practicar MIndfulness

Gràcies a les tecnologies de neuroimatge s’ha pogut comprovar el que alguns científics ja sospitaven des de fa dècades i és que meditar afecta directament al funcionament del cervell i a la seva estructura. És capaç de canviar-ho físicament reforçant aquelles zones encarregades de la capacitat de concentració, de l’aprenentatge, de la memòria, i pot tornar-nos més creatius i empàtics, així com ajudar-nos a gestionar les emocions.

 

En aquest vídeo, podràs observar quin és el procés intern que té lloc en el cervell durant la pràctica de la meditació i com s’afecten diferents àrees, principalment aquelles relacionades amb les emocions, l’atenció i la memòria.

 

La meditació no sols atura la divagació mental i ajuda a connectar amb el present, sinó que també construeix més connexions entre les diferents parts del cervell.

 

Aquesta habilitat de re-dirigir l’atenció al moment present una vegada i una altra, és una cosa que podem utilitzar en la nostra vida diària i pot contribuir a reduir la rumiació mental i augmentar la nostra resiliència davant les dificultats de la vida.

 

Diferents estudis també han demostrat que l’efecte sobre el cervell perdura i es redueix el malestar psicològic més enllà de les 8 setmanes que dura el programa.

Vídeo publicat i comentat per www.juansanguesa.com

Si vols compartir...

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?