Controlar la Ment a través de la Respiració

Ja es coneixia que a través de les tècniques de relaxació i respiració es podia disminuir la resposta emocional; se sabia empíricament, però ara tenim evidències científiques del per què això està funcionant.

Per primera vegada, una investigació mèdica, publicada a la prestigiosa revista Journal Neurophysiology, acaba d’avalar científicament que l’activitat cerebral canvia si respirem profundament en comptes de fer-ho de forma automàtica.

Tot i que la respiració és en si mateixa un acte inconscient, aprendre l’art de respirar significa controlar millor el que passa en la nostra ment i ajuda a regular-nos en moments d’elevat estrès , evitant les conductes impulsives.

La respiració atencional o conscient que ha resultat tant beneficiosa, és la que entrenem des de  la primera sessió en els nostres  tallers de mindfulness.

L’art de respirar no només facilita la gestió emocional, sinó que també prevé malalties com la hipertensió, ajuda a evitar l’insomni i millora la nostra activitat muscular.

Pots llegir l’article aquí:https://www.lavanguardia.com/vivo/psicologia/20190522/462407574330/respirar-profundamente-controlar-mente-ciencia-yoga.html

Els sentiments venen i van, com els núvols al cel. 

La respiració conscient és la meva àncora “.

   Thich Nhat Hanh

Si vols compartir...

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?