Controlar la Ment a través de la Respiració

Ja es coneixia que a través de les tècniques de relaxació i respiració es podia disminuir la resposta emocional; se sabia empíricament, però ara tenim evidències científiques del per què això està funcionant.

Per primera vegada, una investigació mèdica, publicada a la prestigiosa revista Journal Neurophysiology, acaba d’avalar científicament que l’activitat cerebral canvia si respirem profundament en comptes de fer-ho de forma automàtica.

Tot i que la respiració és en si mateixa un acte inconscient, aprendre l’art de respirar significa controlar millor el que passa en la nostra ment i ajuda a regular-nos en moments d’elevat estrès , evitant les conductes impulsives.

La respiració atencional o conscient que ha resultat tant beneficiosa, és la que entrenem durant la pràctica del ioga, de la meditació i en els tallers de mindfulness.

L’art de respirar no només facilita la gestió emocional, sinó que també prevé malalties com la hipertensió, ajuda a evitar l’insomni i millora la nostra activitat muscular.

Pots llegir l’article aquí:https://www.lavanguardia.com/vivo/psicologia/20190522/462407574330/respirar-profundamente-controlar-mente-ciencia-yoga.html

 

                                                  “Els sentiments venen i van, com els núvols al cel.                                                                                   La respiració conscient és la meva àncora “.

-Thich Nhat Hanh-

 

 

 

Si vols compartir...

per tenir accés als continguts privats