Mindfulness

El mindfulness proporciona recursos per aprendre a viure des d’una consciència més àmplia i per poder respondre adequadament a les diferents situacions, en lloc de reaccionar de forma automàtica. La pràctica continuada et va dotant d’estabilitat i serenitat i et dona la possibilitat de viure amb més llibertat i plenitud, fins i tot davant de circumstàncies difícils.
Oferim diferents models de cursos per tal que s’adaptin a les teves necessitats de cada moment. 
Els programes són seculars i basats en l’evidència científica
Vidyamala Burch explica el significat de mindfulness i compassió . Ella és la creadora dels programes MBPM i  fundadora de Breathworks en el Regne Unit.

Programes

Hand holding old fashioned compass showing the way on a country trail

Programa per a la Salut i la gestió del Dolor

stress-2883648_1920

Programa per a la gestió de l'Estrès

Traditional Asian tea ceremony arrangement. Golden iron teapot, cups, candles and almond blossom flowers over vintage wooden table background, copy space, selective focus

Atenció personalitzada

Physical therapy. Therapist addressing trapezius muscle

Fisioterapeutes

És una forma més conscient de viure, posant l’atenció de manera voluntària en el moment present, disminuint els judicis mentals i acollint l’experiència tal com és a cada moment, amb apertura i amabilitat . 

Incorporar estratègies per gestionar les situacions adverses i poder respondre a elles, evitant ser arrossegats per els patrons i reaccions habituals.

Contactar amb recursos inconscients i potencialment poderosos que ningú ens ha ensenyat a utilizar.

 • Canvis en la percepció i en la intensitat de l’estrès i el dolor
 • Augment de la capacitat per respectar-se i cuidar-se en les circumstàncies adverses
 • Increment de la confiança i de l’autocontrol
 • Reducció de l’estrès i la fatiga
 • Augment de la quantitat i qualitat del son
 • Major acceptació de la situació i perspectiva més àmplia
 • Regulació de l’esforç en les activitats de la vida quotidiana
 • Substitució de la impulsivitat i la reactivitat per respostes adaptatives.
 • Increment de la resiliència
 • Millora de l’escolta i de l’habilitat per respondre amb assertivitat en la comunicació amb altres persones
 • Aprendre a meditar

El programa MBPM® ( Mindfulness Based Pain Management) va ser desenvolupat per RespiraVida Breathworks i és una adaptació del Programa de Reducció d’Estrès basat en Mindfulness (MBSR), creat per Dr. Jon Kabat-Zinn (Universitat Massachusetts).

També conté elements claus de la Teràpia Cognitiva Basada en Mindfulness       ( MBCT) per M. Williams, J. Teasdale and Z. Segal, així com l’aportació directa de Vidyamala Burch, fruit de 30 anys d’aplicació del mindfulness i compassió a la seva pròpia experiència amb el dolor crònic.

Aquesta confluència de coneixements dels principals programes de mindfulness, fa que els cursos MBPM® siguin molt rics en continguts, pedagògicament molt complerts i profundament transformadors. 

El mindfulness està de moda i per aquest motiu, és necessari utilitzar protocols amb evidència provada i mantenir la integritat i rigor en la impartició dels programes.

Respiravida està adherida a la  Xarxa Espanyola de Programes Estandaritzats en Mindfulness i/o Compassió ,que té l’objectiu de vetllar per la qualitat dels programes i  per un nivell de professionalització en les intervencions basades en Mindfulness.  

Més de 14 anys d’investigacions científiques avalen l’eficàcia del programa “Mindfulness per a la salut MBPM” a l’hora de gestionar la malaltia i el dolor  crònic. 

Seguim les recomanacions de l’NICE (Institut Nacional de Salut i Excel·lència Clínica del Regne Unit) i les conclusions de l’informe APPG Mindful Nation Report del parlament britànic, del qual Vidyamala és membre del grup fundacional.

Els formadors tenim doble acreditació internacional: Breathworks (UK) i RespiraVida (ESP).

La formació internacional de mindfulness RespiraVida Breathworks es fa sota els estàndards de la Xarxa Espanyola de programes estandaritzats basats en mindfulness i compassió i de l’UK Network for Mindfulness-Based Teacher Training del Regne Unit amb la finalitat d’assegurar la qualitat, el rigor i la integritat en la impartició dels diferents programes.

Tots els docents som avaluats sota els criteris  de competències docents MBI: TAC creats per la Universitat de Bangor, a Gal·les.

Com a professora tinc un compromís de pràctica personal i uns requeriments de formació continuada que em permeten la reacreditació anual.

 

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?