El nostre costum habitual d’enllaçar una activitat rere l’altre o realitzar varies coses a la vegada , ens fa activar un i altre cop la modalitat fer, de la qual en som realment experts.
La modalitat “Fer” es defineix com un mètode de funcionament de la ment enfocat a la consecució d’objectius i això fa que el present tingui una importància mínima. Tot i que aquest sistema pot resultar valuós per resoldre algunes coses quotidianes, sovint acaba sent el modus operandi amb el que abordem tots els aspectes de la vida.
Aquesta forma de fer s’orienta cap a fora, es basa en l’acció constant i pot produir fàcilment dispersió, inquietud i ansietat. Acostuma a anar acompanyat d’un incessant diàleg intern, on la ment no pot descansar i tendeix a analitzar contínuament les diferencies entre com son les coses i com ens agradaria que fossin.
Perseguir un nou objectiu ens pot produir plaer durant uns mesos, però al poc temps necessitem un altre objectiu i comença de nou el cicle.
La modalitat “Ser” es una manera d’estar en el mon que consisteix a desenvolupar l’art d’estar i d’habitar el present. No està orientat a objectius i la seva fita resideix a ser conscient de l’experiència tal com es desenvolupa en el moment actual. Com que no existeixen expectatives determinades, la ment no analitza les discrepàncies d’aquestes amb la realitat.
El focus cognitiu de la modalitat ser consisteix en acceptar i permetre viure l’experiència del present, sense jutjar-la ni exercir cap pressió per a canviar-la.
Comporta parar i observar sense moure’s cap al següent moment immediatament, parant atenció cap allò que emergeix en nosaltres a nivell físic, emocional i cognitiu.
La practica de mindfulness ens ajuda a cultivar aquesta manera d’estar a la vida. Es a força de sumar moments de presència com a poc a poc aconseguim mes connexió amb les coses que fem i les persones que ens acompanyen.
- A estar més present en les coses que fas.
- Evitar els judicis sobre les accions que realitzes.
- Connectar amb l’espaiositat que pots Ser.
- Deixar descansar la ment i els pensaments incessants.
- Desplegar la capacitat per acceptar i viure el present moment a moment.
- Potenciar l’hemisferi dret del cervell.
- Descobriràs com mantenir l’atenció focalitzada en el present produeix benestar i relaxació.
Aquest taller és per a qui vulgui dedicar-se un temps personal , qui vulgui deixar descansar la ment per unes hores i qui estigui disposada a viure el present.
Dirigit a les persones que tenen interès en el seu auto coneixement i que vulguin passar de llegir sobre el mindfulness a viure l’experiència del mindfulness.
- Recursos senzills per aplicar durant el dia amb la finalitat d’autorregular-te.
- 2 àudios amb pràctiques per seguir entrenant i poder-te relaxar a casa.
Jornada eminentment pràctica amb exercicis i dinàmiques variades que faciliten mantenir l’atenció centrada en el present.
La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament pràctic i en un ambient segur. Compartirem l’experiència amb altres persones que, de la mateixa forma, desitgen créixer a nivell personal i volen aprofundir en el mindfulness.
Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.
Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.
- Un antifaç ( o mocador) per tapar els ulls.
- Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura.
- Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
- Mitjons gruixuts.
- Una manteta per tapar-te.
- Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
- Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
- Una mica d’aigua per beure.
Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.