Tècniques de Relaxació

En aquest curs practiquem diferents tècniques de relaxació que afavoreixen la calma i la tranquil·litat i ajuden a gestionar les situacions estressants.

Cada setmana incorporem recursos per compensar l’estrès quotidià, cercant estratègies que ens equilibrin i redueixen l’activació. Aprenem a sortir de la ment per establir-nos en el cos i afluixar-lo, fent que s’alliberin substàncies químiques beneficioses.

La relaxació incrementa la consciència corporal, afavoreix la disminució de la tensió muscular i arterial i millora el descans.

Aprendràs a regular el nivell d’activació física i mental de forma autònoma, a través de tècniques senzilles que modifiquen les condicions psico-físiques.

Les diferentes tècniques actuen disminuint l’agitació  i proporcionant un estat de benestar, on la tensió muscular i la despesa energètica es redueix considerablement.

 • Comprendre millor l’estrès: Tècniques per reduir l’ansietat.
 • Què significa relaxar-se. Tècniques passives.
 • La respiració que calma
 • La importància del pensament i la repercussió sobre la salut
 • El cos com a refugi de pau
 • Automassatges pel benestar
 • Insomni: Tècniques per facilitar el son
 • Alimentació i relaxació
 • Adquirir recursos per afrontar les tensions laborals del dia a dia.
 • Desenvolupar l’habilitat de viure el moment present.
 • Disminuir els nivells d’ansietat i de tensió fisica i mental.
 • Practicar la consciència corporal i la respiració per transformar l’estrès.
 • Reduir l’activació per poder descansar de forma més efectiva.
 • Connectar amb el plaer i el benestar .
 • Àudios amb les relaxacions de cada sessió.
 • Accés a les gravacions de per vida.
 • Resum dels aspectes teòrics més significatius.
 • Seguiment i acompanyament virtual durant la setmana.

Persones amb tendència a l’ autoexigència ,al control i a la preocupació excessiva.

Persones amb dificultat per delegar, que acostumen a sobrecarregar-se de tasques, obligacions i responsabilitats

Persones o col·lectius que estiguin sotmesos a factors d’estrès considerables i que vulguin incorporar estratègies pràctiques per relaxar-se i gaudir de més serenitat i benestar.

La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament teoricopràctic.

Combinarem l’explicació dels fonaments teòrics amb exercicis i dinàmiques vivencials per a la millor comprensió i integració dels continguts.

Cada sessió té un tema i unes propostes pràctiques vinculades al contingut exposat, que ens servirà per explorar i aprofundir durant tota la setmana.

Es realitzaran diferents activitats i tècniques de relaxació en totes les sessions.

Aquest taller es realitza idealment en sessions de 2 hores setmanals, durant 8 setmanes.

El contingut i la durada total son variables i es poden ajustar a les necessitats de cada col·lectiu. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

 • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
 • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
 • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Pròximes dates

Valoracions del curs

" Quan entro a l'aula sento que alguna cosa en mi ja comença a afluixar-se...i surto de les sessions regenerada!"
A.G
“M’emporto una gran farmaciola plena de recursos senzills i efectius per fer-me la vida més agradable i fàcil"
M.F
“Estic molt contenta amab el curs. Creia que jo no sabria relaxar-me mai...però no era veritat! He trobat vàries tècniques que em funcionen bé i m'ajuden a afluixar-me i a asserenar-me"
M.G
“L'Eva explica d'una forma clara i didàctica. Les sessions són molt àgils i la combinació de la part teòrica amb la pràctica afavoreix la comprensió"
C.M

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?