Pensar és una capacitat humana útil i valuosa quan podem decidir activar-la voluntàriament , però pot convertir-se en un parany i fer minvar la nostra qualitat de vida quan entrem en bucles de rumiació.
Alguns pensaments s’interposen en les activitats fent difícil mantenir la concentració i acabar els projectes, altres ens dificulten posar-nos en acció durant el dia o ens impedeixen dormir bé a la nit.
Un excés d’activitat mental ens desconnecta de la vida i ens desgasta energèticament , redueix la creativitat i pot inhibir les nostres habilitats.
Malauradament no disposem d’un interruptor que pugui apagar la ment humana com ho faríem amb un televisor, però si que podem reeducar la nostra atenció i fer que els pensaments vagin perdent força.
El mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més plenament en el present i evita que els pensaments i els judicis ens arrosseguin creant preocupació i insatisfacció.
En aquesta jornada aprofundim sobre què són els pensaments, on neixen, com ens afecten, com es mantenen i com poder escapar de la seva influència per assolir més moments de pau.
Seràs capaç de diferenciar entre diferents tipus de pensaments i experimentaràs el seu efecte en el cos.
Aprendràs a identificar els pensaments i a utilitzar diferentes meditacions per no involucrar-te en els seus discursos i mantenir el teu centre de quietud.
Descobriràs els músculs que s’activen de forma predominant en l‘acte de pensar i sabràs com relaxar-los.
Totes les persones són benvingudes, especialment aquelles que tinguin interès en el seu creixement personal i vulguin incorporar estratègies per sentir-se més lliures i connectades al present.
Dirigit a les persones que son conscients de la gran activitat mental que tenen i busquen sortir dels bucles rumiatius
El taller suposa un aprofundiment per a les persones que han realitzat un curs de 8 setmanes de mindfulness i una descoberta molt útil per a les que volen començar a conèixer les intervencions basades en l’atenció plena.
- 2 àudios amb les meditacions per seguir entrenant a casa.
- Video i àudio de l’automassatge que aprenem durant el taller.
La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament teoricopràctic. Combinarem l’explicació dels fonaments teòrics amb exercicis i dinàmiques vivencials ,en un ambient segur i distès, que facilitarà la integració dels coneixements.
Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.
Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.
- Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura.
- Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
- Mitjons gruixuts.
- Una manteta per tapar-te.
- Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
- Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
- Una mica d’aigua per beure.
Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.