Pensar menys per Viure millor

Pensar és una capacitat humana útil i valuosa quan podem decidir activar-la voluntàriament , però pot convertir-se en un parany i fer minvar la nostra qualitat de vida quan entrem en bucles de rumiació.

Alguns pensaments s’interposen en les activitats fent difícil mantenir la concentració i acabar els projectes, altres ens dificulten posar-nos en acció durant el dia o ens impedeixen dormir bé a la nit.
Un excés d’activitat mental ens desconnecta de la vida i ens desgasta energèticament , redueix la creativitat i pot inhibir les nostres habilitats.
Malauradament no disposem d’un interruptor que pugui apagar la ment humana com ho faríem amb un televisor, però si que podem reeducar la nostra atenció i fer que els pensaments vagin perdent força.
El mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més plenament en el present i evita que els pensaments i els judicis ens arrosseguin creant preocupació i insatisfacció.

En aquesta jornada aprofundim sobre què són els pensaments, on neixen, com ens afecten, com es mantenen i com poder escapar de la seva influència per assolir més moments de pau.

Seràs capaç de diferenciar entre diferents tipus de pensaments i experimentaràs el seu efecte en el cos.

Aprendràs a identificar els pensaments i a utilitzar diferentes meditacions per no involucrar-te en els seus discursos i mantenir el teu centre de quietud.

Descobriràs els músculs que s’activen de forma predominant en l‘acte de pensar i sabràs com relaxar-los.

Totes les persones són benvingudes, especialment aquelles que tinguin interès en el seu creixement personal i vulguin incorporar estratègies per sentir-se més lliures i connectades al present.

Dirigit a les persones que son conscients de la gran activitat mental que tenen i busquen sortir dels bucles rumiatius 

El taller suposa un aprofundiment per a les persones que han realitzat un curs de 8 setmanes  de mindfulness i una descoberta molt útil per a les que volen començar a conèixer les intervencions basades en l’atenció plena.

  • 2 àudios amb les meditacions per seguir entrenant a casa.
  • Video i àudio de l’automassatge que aprenem durant el taller.

La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament teoricopràctic. Combinarem l’explicació dels fonaments teòrics amb exercicis i dinàmiques vivencials ,en un ambient segur  i distès, que facilitarà la integració dels coneixements.

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

  • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
  • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
  • Mitjons gruixuts.
  • Una manteta per tapar-te.
  • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
  • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
  • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Imatges

Valoracions del curs

“M'he adonat que tinc molts pensaments negatius sobre mi i que això és part del meu malestar”
S.N
“M'ha agradat molt la simplicitat amb la què has explicat i plantejat la teoria i la pràctica d'una cosa tan complexe”
C.S
“M'ha sorprès descobrir com impacten els pensaments en el meu cos.”
J.M
“He aconseguit entendre els procesos interns que es donen quan penso i també la forma de desidentificar-me dels pensaments perquè aquests no tinguin tanta força”
S.G

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?