Moure’s al so de la música és gairebé tan natural com respirar. Els primers humans s’ajuntaven per a ballar i d’aquesta manera, alineaven els seus objectius, cooperaven més fàcilment  i s’ho passaven bé. 

Ballar és una forma fantàstica de perdre’s en el ritme vibrant de la música. Ens ajuda a oblidar i  transformar els problemes, gaudir del present i deixar sorgir la creativitat.

I tu…Quan temps fa que no balles com si ningú et veiés?

DanSer és una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una oportunitat per alliberar la teva ment de prejudicis i el cos de tensions. És una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint està oblidat i reprimit.

No cal saber ballar….hi ha mil maneres de moure’s i són pròpies de cada persona en cada moment. En aquesta manera de ballar no hi ha regles concretes…tu decideixes moure’t al ritme i de la forma que et faci sentir millor.

Cada ball et pertany i és part de tu.

Si estàs present en el teu moviment es converteix en meditació i tot és bellesa. 

Quan ens movem amb presència, convertim la dansa en pura meditació.

Sigues la dansa lliure que t’habita …dona’t permís….sigues tu i … 

Vina a celebrar-te!

No aprendràs res en concret perquè el què faràs és un recurs que ja està en tu!

Aquest taller és una oportunitat per recordar la capacitat innata que tenim d’expressar el que necessita ser expressat i manifestar la nostra essència genuïna.

Dins de la medicina preventiva ballar és un gran protector contra el deteriorament cerebral i les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer, alhora que millora la resistència al dolor.

La neurociència confirma altres beneficis de ballar:

 • Afavoreix la sincronització dels cors de les persones que ballen, que és una de les bases pel benestar.
 • Redueix l’envelliment i augmenta la memòria.
 • Enforteix els ossos i els músculs i exercita el cor.
 • Millora la consciència corporal i l’equilibri.
 • Permet expressar les emocions , disminueix la sobrecarrega mental habitual.
 • Ajuda a recuperar la força vital i l’alegria de viure.

 

Pots conèixer més sobre els beneficis de la dansa en aquest programaEl poder de la danza”  emès per TVE el 27/04/23 on s’entrevista a la neurocientífica Nazaret Castellanos i en aquest petit video

A qualsevol persona que tingui ganes de celebrar aquest moment de vida a través de la música i el moviment lliure i espontani. 

A qui tingui ganes d’alliberar la ment de prejudicis i el cos de tensions.

No cal saber ballar….hi ha mil maneres de moure’s i son pròpies de cada persona en cada moment. Cada ball et pertany i és part de tu.

El més important no és qui ho fa millor sinó qui gaudeix més!

Es realitzaran dinàmiques que faciliten la presència i que conviden a entrar progressivament en contacte amb el cos i amb la pròpia dansa.

Utilitzarem la fusió de varies tècniques i del mapa creat per la Gabrielle Roth, en el que transitem diferents ritmes que permeten alliberar les cuirasses que ens oprimeixen i transformar el nostre cos físic, emocional i mental.

 • Roba còmoda que et permeti moure’t amb llibertat.
 • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont

La dansa és la meva gran passió. He ballat 5 ritmes, tècnica Rio Abierto, centres d’energia, moviment autèntic, contact improvització, dansa lliure, danses de pau, danses meditatives, salsa…

Fisioterapeuta.
Professora  UManresa. Universitat Central de Catalunya.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Imatges

Frases inspiradores

"En muchas ocasiones cuando estoy bailando me he sentido tocado por algo sagrado. En esos momentos, he sentido mi espíritu elevarse y volverse único con cada cosa que existe.”
Michael Jackson
"La dansa es el llenguatge ocult de l’ànima " 
Martha Graham
“La vida es corta y siempre habrá platos sucios, así que vamos a bailar.”
James Howe
“Cuando bailas puedes disfrutar el lujo de ser tú mism@.”
Paulo Coelho
“Bailar es crear una escultura que es visible solo por un momento.”
Erol Ozan
"Hay atajos para la felicidad y el baile es uno de ellos "
Vicki Baum
“Cada baile que hagas te pertenece.¡Cuando lo piensas así, querrás que tu próximo movimiento sea lo mejor que hayas hecho nunca!”
Torron-Lee Dewar
“Todo en el universo tiene ritmo. Todo baila.”
Maya Angelou
Ballo per plaer, per salut, per jugar, per relaxar-me, per transformar-me i per integrar la dificultat. Ballar és per mi la via més directe a la espiritualitat.
Eva Vila

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?