Mindfulness per reduir el patiment

Vivim identificant-nos completament amb les nostres veus o diàleg interior.  Aquest diàleg és el motor dels nostres actes  i conforma la manera en la que experimentem la vida. Ell és el que avalua, critica, comenta, qüestiona i descriu el que està passant a cada moment, jutjant la situació.
La dificultat per observar les nostres “veus” ens esgota i ens aboca cap a episodis d’estrès i de patiment .
El mindfuless ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés i poder suprimir el discurs abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius. Distingir entre sensacions, emocions i pensaments és el primer pas per interrompre el cicle de patiment.
Durant la jornada tindràs l’oportunitat d’aprendre a utilitzar alguns recursos pràctics.  Et puc garantir que l’aplicació d’aquestes eines pot reduir enormement els teus nivells d’estrès i malestar. 

Aprendràs a distingir entre les sensacions, els pensaments, les emocions i els sentiments i descobriràs quin paper juguen en l’aparició del patiment.

Comprendràs quina és l’arrel o motiu principal de patiment i com el mindfulness pot contribuir a reduir el malestar. 

Entrenaràs la capacitat de desenvolupar consciència sensorial i corporal com a antídots contra el patiment.

Totes les persones son benvingudes, especialment aquelles que es consideren patidores i que sempre troben motius per preocupar-se per tot tipus de coses.

Per a les persones que han realitzat un curs de 8 setmanes de mindfulness, el taller suposa un aprofundiment en els continguts. Per les que no tenen cap experiència en el treball de mindfulness, la sessió pot ser una descoberta molt útil i valuosa.

La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament teoricopràctic.

Combinarem l’explicació dels fonaments teòrics amb exercicis i dinàmiques vivencials per a la millor comprensió i integració dels continguts.

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

 

  • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
  • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
  • Mitjons gruixuts.
  • Una manteta per tapar-te.
  • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
  • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
  • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Imatges

Valoracions del curs

“He pogut veure de quina forma genero patiment jo mateixa quan funciono en pilot automàtic i sense consciència.”
J.V
“Crec que la imatge dels "coixins " em quedarà per sempre i em serà de gran ajuda.”
R.B
“M'agrada molt la forma tant contundent , senzill i clara de transmetre els coneixements: Gràcies! Aquest taller em serà de gran ajuda .”
C.B
“Un taller molt interessant i pràctic. El què après avui em servirà per reduir el meu patiment i també per ajudar a altres persones a evitar els seu”
C.M

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?