Sostenir la pràctica meditativa

En acabar un curs de mindfulness sentim la il·lusió de qui ha trobat una cosa important que vol cuidar i fer créixer. Sentim més serenitat i sabem que el nostre benestar depèn de la continuïtat de la pràctica i per això ens fem el propòsit de continuar.

La curiositat i la novetat ens ajuden a mantenir el compromís durant un temps però a mesura que passen les setmanes trobem excuses per no seure a meditar i la nostra determinació va decaient i es va dissolent en les obligacions i preocupacions.

La quotidianitat va ocupant els fràgils espais meditatius que havíem creat i aquests acaben sent substituïts per activitats menys sustentadores i més estressants.

És possible que freqüentment et diguis: “ …demà començo!” però el pensament no es converteix en una realitat tangible.

No et desanimis: Aquestes dificultats formen part del camí i són habituals.

Si encara sents l’impuls de meditar però no trobes com reenganxar-te, potser puguis trobar inspiració en aquest taller.

Reflexionarem i descobrirem alguns tips que ens ajudaran a recuperar i fixar el nostre hàbit meditatiu i a evitar que caigui de nou en l’oblit

  • Comprendre la tendència natural a l’abandonament de la pràctica.
  • Descobrir els beneficis neurobiològics de la meditació.
  • Reflexionar i Identificar els aspectes personals que ens impedeixen mantenir viva la pràctica.
  • Introduir tips per fixar i mantenir l’hàbit meditatiu.

Activitat dirigida a persones que han realitzat algun curs de mindfulness.

Persones que ja han meditat prèviament i vulguin recuperar i/o fixar l’hàbit meditatiu però no saben com reenganxar-se.

Inclou una guia pràctica per revisar els aspectes actuals que son poc efectius  i ajuda a orientar-nos cap els detalls que afavoreixen l’adherència a la pràctica.

La teòrica i la pràctica , s’intercalen per tal de fer un aprenentatge molt vivencial.

La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través de reflexions i dinàmiques, en un ambient distès. Compartirem  l’experiència amb altres persones que, de la mateixa forma, desitgen créixer a nivell personal i volen aprofundir en la pràctica de la meditació.

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

  • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
  • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
  • Mitjons gruixuts.
  • Una manteta per tapar-te.
  • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
  • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
  • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Imatges

Valoracions del curs

“Marxo animada a continuar amb la pràctica, que tant benestar m'havia aportat temps enrera.”
J.M
“Sento que he detectat aquells aspectes cap als què m'he d'enfocar per poder mantenir la pràctica de forma continuada.”
J.A
“Tinc la determinació de seguir meditant. Aquest taller és just l'element motivador que em faltava!”
P.M
“ M'enduc la claredat de saber que no m'he d'exigir meditar molt temps, sinó simplement dedicar uns minuts diaris”
T.T

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?