La respiració que calma

Respirar és una necessitat vital per al cos ja que és la forma en que rebem l’oxigen necessari per al funcionament de les nostres cèl·lules. La major part del temps respirem de manera inconscient, no obstant, és una activitat susceptible de ser modificada i sobre la qual podem exercir un important marge de control.

La respiració correcte, lliure i fluïda, ens acompanya de forma natural fins aproximadament els 6 o 7 anys de vida. A partir d’aquest moment, podríem dir que els humans som els mamífers que pitjor respirem quan som adults.

El ritme respiratori es pot veure afectat per la postura i també per les emocions, que l’alteren de forma significativa.

Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir  els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.

 • Conèixer i acceptar el teu patró respiratori.
 • Utilitzar la respiració per transformar les emocions de ràbia, por i tristor.
 • Massatge per alliberar els músculs respiratoris.
 • Com descongestionar i netejar el nas.
 • Condicions respiratòries per a disminuir l’ansietat.
 • Activar el sistema nerviós parasimpàtic, per equilibrar l’estat psico-físic. 
 • Pràctiques per activar, equilibrar i gaudir de més calma a través de la respiració.
 • Coherència cardíaca per harmonitzar cor i cervell.

A través de l’entrenament de la respiració diafragmàtica i de la respiració conscient, podem aconseguir un ampli ventall de beneficis que afecten biològicament a àrees decisives per al  benestar integral (respiratori, digestiu i circulatori)  i també ajuden a regular-nos a nivell psicològic.

 • Augmentar el flux d’oxigen que arriba a tots els teixits.
 • Una ment més tranquil·la, focalitzada i amb menys distraccions.
 • Reduir el nerviosisme i millorar l’equilibri intern a través de l’estimulació del nervi Vague.
 • Aconseguir un descans nocturn més reparador.
 • Mobilitzar la columna vertebral, especialment la zona lumbar relaxant els músculs.
 • Disminuir la taquipnea o hiperventilació subclínica, que és molt comuna en els estats d’estrès.
 • Equilibrar els nivells de CO₂ en sang per a reduir l’impacte de l’ansietat.
 • Afavorir la circulació sanguínia a través de l’acció sobre la vena cava.
 • Baixar la freqüència respiratòria i exercir menys esforç al respirar
 • Facilitar els moviments peristàltics que afavoreixen la digestió i l’evacuació.

Dirigit a persones que de vegades els sembla que els hi falta aire o  que es senten sovint inquietes i accelerades. 

Destinat a totes les persones que vulguin millorar la seva capacitat respiratòria i sentir-se més tranquil·les.

 • Resum dels continguts més importants.
 • Gravació per entrenar la respiració que calma .
 • Àudio per entrenar la coherència cardiaca.
 • 2 gravacions extres amb diferents propostes que faciliten la calam a través del treball amb la respiració.

Jornada pràctica amb dinàmiques pedagògiques que faciliten la comprensió i integració dels continguts.

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

 • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
 • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o camping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
 • Un coixi petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.
 • El teu mòbil 

Eva Vila i Safont

Fisioterapeuta.

Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.

Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.

Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia

Imatges

Valoracions del curs

“Em sento molt agraïda, es com si hagués entrat llum...com si m’haguessin obert una porta que marca el camí per on seguir la ruta...un mapa......es un primer indici i vull continuar per no perdre’m.”
J.M
“En acabar el curs m’adono que m’emporto un camí de vida i de com gestionar-la. M’ha ajudat a Ser jo mateixa, a escoltar les meves emocions, a veure tota la bellesa del moment, a abraçar tot el que em passa i acceptar-ho per respondre amb més consciencia.”
J.M
“M’emporto endreça i integració. Ja coneixia mindfulness però tot el que havia vist era molt mental i em perdia, en canvi amb el curs he aconseguit establir-me en l’aqui i l’ara de forma senzilla i clara.”
M.H
“Ha sido una gozada. Siento que he crecido personal y espiritualmente. He entendido muchas cosas que ya sabia y que no practicaba, como quererme más y tener compasión hacia mi misma”
C.M
“M'emporto una millor capacitat d'adaptar -me a les situacions difícils i a saber escollir per mi i no tant pels altres. He après a cuidar-me i estimar-me, he aclarit les idees i sóc més conscient de la realitat i no dels pensaments i creences”
T.T

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?