Mindfulness per la Salut i
la gestió de l'estrès

Vivim en una societat plena d’agendes sobrecarregades i amb saturació d’estímuls informatius  i tecnològics. Aquest ritme trepidant genera distracció i dificulta la nostra autoconsciència. 

 

La ment té tendència a saltar d’una idea a l’altre i d’una preocupació a la següent, generant un malestar que es va acumulant en el cos fins a repercutir seriosament en la salut. No destinem temps per escoltar els senyals que indiquen malestar i anem perdent progressivament la capacitat de connectar amb l’alegria de viure.

 

La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.

 

Mindfulness i autocompassió per a l’estrès és un curs psico-educatiu orientat a reduir l’estrès, l’ansietat, la depressió i altres estats mentals negatius. El curs està ple de recursos pedagògics que ens ajuden a sortir de la trampa de l’estrès i l’ansietat i contribueixen a cultivar estats mentals de més apertura, serenitat i connexió.

 

Els programes estandarditzats de 8 setmanes han estat estudiats en milers d’articles científics i per aquest motiu, és una de les intervencions més respectades per la comunitat mèdica.

 • Desenvolupar l’habilitat per viure més en el moment present.
 • Saber desconnectar mentalment i poder descansar de forma més efectiva.
 • Reduir la impulsivitat i millorar l’autoregulació emocional.
 • Incorporar recursos que  permetin viure de forma més conscient i amb nivells més alts de calma, comprensió i benestar.
 • A contrarestar la tendència cap a la negativitat que té el cervell.
 • A dissoldre l’estrès a través de la connexió amb el cos i la respiració.
 • A disminuir el flux de pensaments i a no identificar-te tant amb ells.
 • A sostenir més fàcilment l’atenció i la concentració en els teus objectius.
 • A modificar la reactivitat emocional, substituint la impulsivitat per respostes més adaptatives.
 • A portar amabilitat a les situacions difícils i estressants.
 • A integrar el mindfulness i l’autocompassió a la teva vida quotidiana.
 • A vivenciar les dificultats com una oportunitat per evolucionar.
 • Aprendràs a viure la vida en comptes de pensar-la i redescobriràs l’art de gaudir dels plaers simples.

Els beneficis que s’exposen a continuació, estan extrets d’articles científics publicats recentment.

 

 • Millora la funció cerebral i calma la part del cervell encarregada de produir hormones de l’estrès.
 • Disminueix la rumiació mental (excés i repetició de pensaments).
 • Redueix significativament l’ansietat, la depressió i millora la qualitat del son.
 • Estimula la resposta immunològica, que redueix la probabilitat d’emmalaltir.
 • Afavoreix la claredat mental per poder prendre millors decisions.
 • Permet connectar amb la calma i la serenitat i a trobar espais de relaxació.
 • Amplia la memòria, la creativitat i la capacitat de concentració.
 • Millora la intel·ligència emocional i les relacions interpersonals.
 • Augmenta de la qualitat de vida relacionada amb la salut.

El curs va dirigit a les persones que estan compromeses amb el seu benestar i volen aprendre les pràctiques bàsiques del mindfulness, per viure d’una forma més conscient i plena.

8 classes de 2.5 hores. 

Assistència un cop per setmana durant 8 setmanes + un dia de pràctica intensiva .

Cada sessió és una experiència diferent que inclou conceptes teòrics, pràctiques meditatives, dinàmiques grupals, espais de diàleg, exercicis Mindful i propostes variades per incorporar a la vida quotidiana.

Per veure o descarregar el programa aqui.


El disseny pedagògic del curs, permet fer un aprenentatge útil, clar i transformador.

Més de 20 hores de formació. 

 

LLibre Kindfulness: Atención consciente y amable para el estrés.

 

Pack d’àudios amb més de 20 meditacions guiades d’entre 3-20min per practicar a casa.

 

Manual de treball per fer seguiment de les pràctiques.

 

Suport virtual continuat per resoldre dificultats que puguin sorgir i estimular la pràctica.

 

Certificat digital que acredita haver completat el curs acomplint els estàndards de qualitat MBPM®.

 

Accés a la formació de doble certificació internacional de professor mindfulness i compassió.

El programa es desenvolupa en grup ,mitjançant una metodologia eminentment pràctica i participativa (“learning by doing“) .

 

Es combina la pràctica amb els aspectes teòrics, les reflexions i els diàlegs per facilitar la comprensió i la integració del continguts.

 

Inclou exercicis, meditacions a través d’àudios i accions meditatives per desenvolupar hàbits positius que es vagin incorporant a la vida quotidiana.

 • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
 • Una colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa (opcional)
 • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont
Fisioterapeuta.
Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.
Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.
Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Pròximes dates

Valoracions del curs

"M’emporto els recursos necessaris per no patir tant i gaudir molt més de les petites coses de la Vida. "
P.M
“Hi ha un abans i un després d’aquest curs. Ara soc capaç d'apreciar molt més totes les coses, deixar passar els pensaments. Sóc més hàbil per viure els moments amb molta consciència i actuar amb valentia davant de situacions dificils: Gràcies !"
M.M
“He descobert de forma molt clara que el cos és l’escenari a on s’expressen les emocions… i que és preferible quedar-se en el cos que enredar-se amb els pensaments, que només fan que empitjorar les coses. Estic super agraïda i feliç d'haver fet el curs!"
B.H
“Eva tiene una gran calidad humana y es una excelente profesional. Sabe gestionar las clases adaptándose a las situaciones y creando un espacio confortable donde te sientes a gusto y motivado a aprender. Sales inspirado y con ganas de volver a la próxima clase”.
R.S
“He aprendido a conocerme más, a vivir con más serenidad lo que me trae la vida, aceptándolo con amor y liberando mi mente de pensamientos.”
I.M
“L’Eva ha estat una professora meravellosa, molt pròxima, atenta i molt cuidadora del grup. La seva manera de transmetre, clara i fresca, ajuda a mantenir l'interès. Sap connectar i motivar a l'alumnat i transmet els seus ensenyaments amb amor. ”
S.M
“L’Eva ha estat una professora meravellosa, molt pròxima, atenta i molt cuidadora del grup. La seva manera de transmetre, clara i fresca, ajuda a mantenir el interès. Sap connectar i motivar a l'alumnat i transmet els seus ensenyaments amb amor. ”
S.M
"Ahora soy más consciente de todo y me permito parar a respirar para volver a mi centro . Soy más objetiva con lo que está pasando y lo que estoy sintiendo. Juzgo menos, me enfado menos... y soy más feliz"
C.C
"L’aprenentatge que més m’ha servit és el de l’acceptació. Tinc tendència a anar buscar el perquè de tot i a buscar solucions en pilot automàtic ...i ara penso que potser no cal estar sempre en acció i en ocasions és millor acceptar, perquè així l’ actuació serà més serena."
M.M
"Estic contenta perquè he guanyat amb amabilitat cap a mi i cap als altres. He vist que si afluixo l’autoexigència també rebo més amabilitat. "
M.M
Les explicacions de l’Eva son curtes i concises, com a mi m’agraden, sense prometre cap miracle. El mindfulness no et resolt la vida però t’ajuda a transitar el dia a dia amb més pau i serenitat, sense fer més grans els problemes.
M.F
"Tenim tendència a autodestruir-nos, a insultar-nos, a exigir-nos fins a l’infinit i a no saber perdonar-nos cap error. M’he adonat que aquest excés d’exigència i el no donar-me temps per mi, fa estellar mines que em deixen ferida per dins"
M.F

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?