Meditacions actives

La meditació s’ha convertit en un fenomen universal igual que la llum elèctrica: una ens ajuda a il·luminar el nostre món extern i l’altra il·lumina el nostre món intern.

La pràctica meditativa és  l’art de ser conscient, és a dir, de donar-se compte del que succeeix dins nostre i al voltant.

Existeixen molts tipus de meditació que utilitzen diferents vies per assolir un mateix objectiu: més calma mental. Una vegada hem decidit donar-li una oportunitat a la meditació, hem de trobar aquella que pugui aportar-nos més beneficis en cada moment del nostre procés personal.

Les meditacions passives clàssiques poden resultar-nos complicades perquè requereixen mantenir una postura fixa , amb la ment focalitzada i en silenci. En canvi, les meditacions actives permeten aquietar-nos utilitzant el cos, el moviment i el so com a vehicles. S’estructuren en diferents etapes que possibiliten arribar a la presència , al silenci i a la quietud de forma més progressiva.

Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, potser les meditacions actives són el que estàs buscant.

Descobriràs una nova forma de meditar que pot complementar la pràctica passiva en quietud i silenci.

Les meditacions actives permeten aquietar-nos utilitzant el cos, el moviment i el so com a vehicles. S’estructuren en diferents etapes que possibiliten arribar a la presència , al silenci i a la quietud de forma més progressiva.

La meditació pot ajudar a començar el dia de manera més calmada o a finalitzar la jornada i entrar més fàcilment en el descans nocturn.

També es pot utilitzar per a relaxar-se, ja que al mantenir l’atenció focalitzada en una sola cosa, la divagació mental disminueix.

Altres beneficis que pots experimentar si mantens la pràctica de forma continuada son:

 • Adquirir habilitats per a controlar l’estrès
 • Augmentar l’autoconsciència
 • Enfocar-se en el present
 • Reduir les emocions negatives
 • Augmentar la imaginació i la creativitat
 • Augmentar la paciència i la tolerància
 • Baixar la freqüència cardíaca
 • Baixar la pressió arterial en repòs

 

La meditació , en qualsevol de les seves formes, pot aportar una sensació de calma, pau i equilibri que pot beneficiar tant el benestar emocional com la salut general.

 • Resum de  com es realitzen les meditacions, per tal de poder-les repetir a casa.
 • Video i música de cadascuna de les 3 meditacions actives que practicarem  durant el taller. 

Dirigit a totes les persones que s’inquieten quan practiquen la meditació estàtica , però que desitgen trobar altres vies per asserenar-se .

No es requereix experiència prèvia en meditacions actives. 

Jornada eminentment pràctica

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

Tot i que els moviments de les meditacions que realitzarem seran bastant suaus i conscients,  és important poder mantenir l’estabilitat dempeus i no tenir restriccions de mobilitat importants a causa del dolor. 

Si tens dubtes de si el curs és adequat a la teva condició física, envia’m un missatge al 699242009 abans de fer la inscripció.

 • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
 • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o camping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
 • Un coixi petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont

Fisioterapeuta.

Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.

Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.

Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia

Imatges

Valoracions del curs

Aquesta forma de meditar va més d'acord amb la meva forma de Ser i em sembla que practicaré més la meditació, ara que tinc altres opcions.”
C.C
“M'ha semblat molt interessant explorar aquesta forma complementaria de meditar i l'aniré alternant amb les meditacions més estàtiques.”
J.M
“Aquest taller ha suposat un retrobament amb la meditació que feia un temps havia deixat de banda. M'adono que em va molt bé meditar...em torna al meu centre i em fa sentir més estable per seguir fent les coses de cada dia”
A.G
"He alliberat molta tensió que tenia en el pit. Sento molta amplitud i expansió a nivell del cor ”
C.M

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
Un curs per deixar de “Fer” i desenvolupar l’art d’habitar el present. Un espai per submergir-te en l’experiència sense jutjar-la ni canviar-la. Un temps per sortir del cap i entrar en la Vida.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?