Meditacions actives

La meditació s’ha convertit en un fenomen universal igual que la llum elèctrica: una ens ajuda a il·luminar el nostre món extern i l’altra il·lumina el nostre món intern.

La pràctica meditativa és  l’art de ser conscient, és a dir, de donar-se compte del que succeeix dins nostre i al voltant.

Existeixen molts tipus de meditació que utilitzen diferents vies per assolir un mateix objectiu: més calma mental. Una vegada hem decidit donar-li una oportunitat a la meditació, hem de trobar aquella que pugui aportar-nos més beneficis en cada moment del nostre procés personal.

Les meditacions passives clàssiques poden resultar-nos complicades perquè requereixen mantenir una postura fixa , amb la ment focalitzada i en silenci. En canvi, les meditacions actives permeten aquietar-nos utilitzant el cos, el moviment i el so com a vehicles. S’estructuren en diferents etapes que possibiliten arribar a la presència , al silenci i a la quietud de forma més progressiva.

Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, potser les meditacions actives són el que estàs buscant.

Descobriràs una nova forma de meditar que pot complementar la pràctica passiva en quietud i silenci.

Les meditacions actives permeten aquietar-nos utilitzant el cos, el moviment i el so com a vehicles. S’estructuren en diferents etapes que possibiliten arribar a la presència , al silenci i a la quietud de forma més progressiva.

La meditació pot ajudar a començar el dia de manera més calmada o a finalitzar la jornada i entrar més fàcilment en el descans nocturn.

També es pot utilitzar per a relaxar-se, ja que al mantenir l’atenció focalitzada en una sola cosa, la divagació mental disminueix.

Altres beneficis que pots experimentar si mantens la pràctica de forma continuada son:

 • Adquirir habilitats per a controlar l’estrès
 • Augmentar l’autoconsciència
 • Enfocar-se en el present
 • Reduir les emocions negatives
 • Augmentar la imaginació i la creativitat
 • Augmentar la paciència i la tolerància
 • Baixar la freqüència cardíaca
 • Baixar la pressió arterial en repòs

 

La meditació , en qualsevol de les seves formes, pot aportar una sensació de calma, pau i equilibri que pot beneficiar tant el benestar emocional com la salut general.

Dirigit a totes les persones que s’inquieten quan practiquen la meditació estàtica , però que desitgen trobar altres vies per asserenar-se .

No es requereix experiència prèvia en meditacions actives. 

Jornada eminentment pràctica

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

Tot i que els moviments de les meditacions que realitzarem seran bastant suaus i conscients,  és important poder mantenir l’estabilitat dempeus i no tenir restriccions de mobilitat importants a causa del dolor. 

Si tens dubtes de si el curs és adequat a la teva condició física, envia’m un missatge al 699242009 abans de fer la inscripció.

 • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
 • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o camping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
 • Un coixi petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont

Fisioterapeuta.

Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.

Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.

Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia

Pròximes dates

Imatges

Valoracions del curs

Aquesta forma de meditar va més d'acord amb la meva forma de Ser i em sembla que practicaré més la meditació, ara que tinc altres opcions.”
C.C
“M'ha semblat molt interessant explorar aquesta forma complementaria de meditar i l'aniré alternant amb les meditacions més estàtiques.”
J.M
“Aquest taller ha suposat un retrobament amb la meditació que feia un temps havia deixat de banda. M'adono que em va molt bé meditar...em torna al meu centre i em fa sentir més estable per seguir fent les coses de cada dia”
A.G