Temps per Ser II

El nostre costum habitual d’enllaçar una activitat rere l’altre o realitzar varies coses a la vegada , ens fa activar un i altre cop la modalitat fer, de la qual en som realment experts.
La modalitat “Fer” es defineix com un mètode de funcionament de la ment enfocat a la consecució d’objectius i això fa que el present tingui una importància mínima. Tot i que aquest sistema pot resultar valuós per resoldre algunes coses quotidianes, sovint acaba sent el modus operandi amb el que abordem tots els aspectes de la vida.
Aquesta forma de fer s’orienta cap a fora, es basa en l’acció constant i pot produir fàcilment dispersió, inquietud i ansietat. Acostuma a anar acompanyat d’un incessant diàleg intern, on la ment no pot descansar i tendeix a analitzar contínuament les diferencies entre com son les coses i com ens agradaria que fossin.
Perseguir un nou objectiu ens pot produir plaer durant uns mesos, però al poc temps necessitem un altre objectiu i comença de nou el cicle.
La modalitat “Ser”  es una manera d’estar en el mon que consisteix a desenvolupar l’art d’estar i d’habitar el present. No està orientat a objectius i la seva fita resideix a ser conscient de l’experiència tal com es desenvolupa en el moment actual. Com que no existeixen expectatives determinades, la ment no analitza les discrepàncies d’aquestes amb la realitat.
El focus cognitiu de la modalitat ser consisteix en acceptar i permetre viure l’experiència del present, sense jutjar-la ni exercir cap pressió per a canviar-la.
Comporta parar i observar sense moure’s cap al següent moment immediatament, parant atenció cap allò que emergeix en nosaltres a nivell físic, emocional i cognitiu.
La practica de mindfulness ens ajuda a cultivar aquesta manera d’estar a la vida. Es a força de sumar moments  de presència com a poc a poc aconseguim mes connexió amb les coses que fem i les persones que ens acompanyen.
 • A estar més present en les coses que fas.
 • Evitar els judicis sobre les accions que realitzes.
 • Connectar amb l’espaiositat que pots Ser.
 • Deixar descansar la ment i els pensaments incessants.
 • Desplegar la capacitat per acceptar i viure el present moment a moment.
 • Potenciar l’hemisferi dret del cervell. 
 • Descobriràs com mantenir l’atenció focalitzada en el present produeix benestar i relaxació.

Aquest taller és per a qui vulgui dedicar-se un temps personal , qui vulgui deixar descansar la ment per unes hores i qui estigui disposada a viure el present.

Dirigit a les persones que tenen interès en el seu auto coneixement i que vulguin passar de llegir sobre el mindfulness a viure l’experiència del mindfulness.

 • Recursos senzills per aplicar durant el dia amb la finalitat d’autorregular-te.
 • 2 àudios amb pràctiques  per seguir entrenant i poder-te relaxar a casa.

Jornada eminentment pràctica amb exercicis i dinàmiques variades que faciliten mantenir l’atenció centrada en el present.

La consecució dels objectius plantejats s’aconseguirà a través d’un enfocament pràctic i en un ambient segur. Compartirem  l’experiència amb altres persones que, de la mateixa forma, desitgen créixer a nivell personal i volen aprofundir en el mindfulness.

Aquest taller es realitza en format de jornada intensiva de 4 hores en horari de matí o tarda. Consulta properes dates.

Si tens interès en fer aquest taller en el teu centre o per un grup concret de persones, posa’t en contacte amb mi a través del 699242009 o info@fisiomindfulness.com per tal que puguem organitzar-lo.

 • Un antifaç ( o mocador) per tapar els ulls.
 • Roba còmoda en diferents capes per estar confortable en relació a la temperatura. 
 • Una màrfega/ colxoneta tipus ioga o càmping. Sinó en tens, allà n’hi haurà algunes que podràs utilitzar.
 • Mitjons gruixuts.
 • Una manteta per tapar-te.
 • Llibreta i bolígraf per si vols escriure alguna cosa( opcional)
 • Un coixí petit tipus sofà pel cap (opcional)
 • Una mica d’aigua per beure.

Eva Vila i Safont

Fisioterapeuta.

Professora de tècniques de relaxació a UManresa. Universitat Central de Catalunya durant 23 anys.

Professora certificada de Mindfulness per Respiravida Breathworks.

Màster en prevenció de riscos laborals, especialitat Ergonomia.

Imatges

Valoracions del curs

“Em sento molt agraïda, es com si s'hagués parat el Món per una estona.”
N.T
“He sigut capaç de donar-me compte de quan estic vivint i de quan estic pensant. Realment la Vida és una cosa diferent del què passa habitualment”
E.V
“El meu cos està molt més relaxat i sembla que els pensaments s'hagin disolt en l'espai. Em sento tranquila i serena”
E-B
“Me'n vaig molt serena perquè normalment estic molt en els pensaments i tot el què hem fet,m'ha portat al present”
S.N
“Tinc la sensació de què m'he buidat”
C.C
“M'adono que el meu cap juga constantment amb mi , segrestant la meva atenció, però veig que estic aprenent a tornar cada vegada més ràpid al present”
C.C
“Me'n vaig aprenent coses noves sempre i podent-me establir més fàcilment en l'ara i aqui, que és la única manera de Ser”
A.C

Altres cursos

Si tens insomni, no et desanimis. Aprendrem tècniques diürnes i nocturnes que ens ajudaran a reduir l’estrès quotidià i ens facilitaran el son natural i reparador que precisem.
És una proposta per desplegar la Dansa del teu Ser i una invitació a retrobar aquell espai més lliure i autèntic que sovint tenim oblidat i reprimit. Quan ens movem amb presencia convertim la dansa en pura meditació.
Taller d’ iniciació per aproximar-te al mindfulness i conèixer què és, què diu l’evidencia científica sobre els seus beneficis i fer alguna pràctica. T’animes a provar?
Una oportunitat per ampliar i aprofundir en la pràctica del Mindfulness de forma grupal i observar com es desplega la consciència quan mantenim el silenci de forma continuada.
Les presses i la quotidianitat acaben ocupant els fràgils espais meditatius, que son substituïts per activitats menys sustentadores. Reflexionarem i descobrirem com recuperar el nostre hàbit meditatiu per evitar que caigui de nou en l’oblit.
La pràctica del Mindfulness ajuda a regular les emocions, a disminuir el patiment i a connectar amb l’alegria de viure. La felicitat i el benestar es poden aprendre mitjançant un entrenament progressiu i ben pautat.
Un taller per autoregular-te i fomentar l’autocura. Aprenem recursos senzills i ràpids que afavoreixen la calma i ajuden a reconduir les situacions quotidianes estressants.
La dificultat per observar el nostre diàleg intern provoca episodis d’estrès i de patiment. El Mindfulness ens dona l’oportunitat de despertar consciència i reconèixer aquest procés abans d’entrar en una espiral de pensaments negatius.
Aprendràs tècniques que afavoreixen la calma i ajuden a gestionar les situacions estressants . La relaxació contribueix a regular el nivell d’activació física i mental i millora el descans.
La major part del nostre patiment és mental. El Mindfulness ens ofereix la possibilitat de viure més en el present i evita que els pensaments ens arrosseguin creant preocupació.
El Mindfulness no elimina la malaltia ni les dificultats, però proporciona recursos i ens ajuda a desenvolupar habilitats per sortir del cercle viciós i establir una nova relació amb el dolor.
Aprendre a respirar conscientment contribueix a reduir els símptomes associats a l’estrès i és una de les premisses per relaxar-nos. Actua com una eina poderosa per canviar l’estat emocional i restablir la calma.
Si vols meditar però ets una persona molt dinàmica i inquieta, les meditacions actives et possibiliten arribar al silenci i a la quietud de forma més progressiva i assumible.
Prioritzar el propi benestar es pot convertir en una forma d’autocura, que permet equilibrar la balança del temps que dediquem als demés. El taller és una oportunitat per canviar el rol de donar per el de rebre.

Per tenir accés als continguts privats

Obrir conversa
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?